Duurzame kinderschoenen kopen? Hier moet je op letten!

Door te kiezen voor duurzame kinderschoenen stimuleer je een nieuwe gang van zaken. Het is echter lastig om te zien welke producten voldoen aan de gestelde voorwaarden. Let daarom op deze punten om een perfecte aankoop te doen.

Het verhaal van de webshop

Als je een webshop hebt gevonden waarbij je kinderschoenen wilt bestellen, moet je hun verhaal lezen. Daaruit blijkt of ze ook een dergelijke aanpak nastreven of slechts loze beloftes erop nahouden. Een organisatie is betrouwbaar als ze foto’s op hun website plaatsen van recente projecten en diverse samenwerkingspartners. Je observeert wat voor progressie ze boeken en daarmee komen ze de missie na en is de categorie duurzame kinderschoenen aanvinken de volgende stap.

Kinderschoenen

De reviews

Ben je geïnteresseerd in een bepaalde kinderschoen? Lees dan eerst de reviews door over het product. Je leert vervolgens of de kwaliteit goed genoeg is, het pakket compleet is en hoe de schoenen zitten. Je krijgt daardoor een compleet beeld van een item en kan makkelijk zeggen of je overgaat tot kopen. Zoek naar de reviews op een onafhankelijke website. De webshops tonen helaas vaak alleen de positieve recensies waardoor de nuance verdwijnt. Kortom: speur eerst naar de ervaringen van andere mensen voordat je een betalingsformulier invult.

Je eigen eisen

Je wilt om een reden duurzame kinderschoenen bestellen. Leg hierom je eigen eisen naast het materiaal van de schoenen die genieten van je voorkeur. Je mening over een product kan immers totaal veranderen na het doorspitten van verschillende productomschrijvingen. Je moet wel weten waarvan een schoen is gemaakt om met zekerheid te zeggen: deze schoen geef ik aan mijn kind. Neem dus de tijd om een product volledig te leren kennen en een aanwinst in huis te halen waarvan je ieder detail kent.

Duurzaam transport

De kinderschoenen worden door diverse teams vervoert naar je huis, denk hierbij aan de magazijnmedewerker en pakketbezorger. En dit proces scoort eveneens hoog of laag op duurzaamheid. De schoenendoos ligt namelijk in een busje dat rijdt op benzine of groene energie. De kans bestaat dat je met een keuze voor aankomende kinderschoenen een vervuilend systeem sponsort.

Niemand is hiervan op de hoogte terwijl de gekozen brandstoffen te vinden zijn op een websitepagina. Neem anders contact op met de klantenservice om te vragen hoe energiezuinig de busjes zijn. Kijk verder dan alleen potentiële kinderschoenen om het juiste bedrijf en goede ideeën te steunen. Hiermee volg je je principes en werk je aan een betere wereld voor de aankomende generaties en lopen je kinderen rond op materiaal dat een tweede leven kent.