Dagje met de kinderen? -> NEMO

Een leuk dagje uit met jonge kids? Ga eens naar NEMO in Amsterdam. Ik dacht dat het voor jonge kinderen niet heel leuk zou zijn, meer voor oudere, maar ik las er zoveel goede recensies over. Ook voor jonge kinderen, dus toch gegaan en het was supertof. Ze hebben zich zo hard vermaakt, het is nu mijn favoriete museum. Nou ja, na het Nijntje museum misschien. Twijfelgeval.

Wat is NEMO?

NEMO is een wetenschapsmuseum in Amsterdam dat zich richt op kinderen en jongeren. Dat groene gebouw boven de IJtunnel met de vorm van de voorkant van een boot. Het biedt een scala aan interactieve en educatieve activiteiten voor jonge kinderen. Je kunt er zoveel doen en ondertussen leren ze van alles. Het is een echt een doe museum. Vergeet niet af en toe foto’s te maken.

Interactieve tentoonstellingen

De interactieve tentoonstellingen zijn superleuk. Kinderen kunnen experimenteren met wetenschappelijke principes en hun eigen idee├źn testen. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ontdekken hoe elektriciteit werkt door een lampje aan te sluiten of ze kunnen leren over optische illusies door te spelen met spiegels en licht. Er is bijvoorbeeld een kamer met optische illusie, waardoor het lijkt alsof de een klein is en de ander groot.

Energie: Hoe wordt energie opgewekt? Ze kunnen experimenteren met windmolens en zonnepanelen.

Waterwerken: In ‘Waterwerken’ spelen kinderen met water en leren over de wetenschap erachter. Ze kunnen bezig met waterdruk en ontdekken hoe waterkracht werkt.

Ketelhuis: Hier leren ze over de geschiedenis van energie en de opkomst van elektriciteit. Door aan een dynamo te draaien, gaan er lampjes branden en zien ze hoe het opgewekt wordt.

Daktuin: De daktuin is een mooie plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht over Amsterdam. Kinderen kunnen hier spelen met water en leren over de natuur en planten.

Bellenblaas: Welk kind vindt bellenblaas nou niet leuk? Wat dacht je dan van hele grote bellen, heel veel of zelfs helemaal in een bel.

Robots: Er zijn verschillende robots met verschillende functies waar kinderen mee kunnen spelen. Bij ons de favoriet is toch wel dat je ballen in wagentjes moet doen die dan een hele baan afleggen.