Arganolie, wonderolie

Oké, ik ben een arganoliefhebber (is dat een woord?). Voor mij is het echt een wondermiddel, ik gebruik het al heel lang. Heel eerlijk, ik was sceptisch. Ik dacht dat het gewoon een of andere hype was in de beautywereld. En toen kreeg ik een potje en sindsdien gebruik ik het bijna dagelijks. Laatst ben ik overgestapt naar arganolie van MORE en die bevalt erg goed.

Allereerst, wat is arganolie?

Het is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit de noten van de arganboom, die voornamelijk of zelfs alleen in Marokko groeit, dat weet ik niet precies. De olie zit boordevol voedingsstoffen en antioxidanten die goed zijn voor je huid, haar en nagels.

Zachte huid

Ik gebruik het vooral voor mijn haar, maar ook wel voor mijn gezicht. Het is een soort vocht inbrengende crème 2.0. Het is niet vet en trekt snel in. Als ik nu over mijn gezicht wrijf, is het net of ik babybilletjes aai. Tenzij ik me niet geschoren heb natuurlijk 😊. Mijn vrouw zegt dat ik er jonger uitzie en minder rimpels heb. Nu gebruikt ze het zelf ook (ja echt, ik was eerder).

Arganolie voor je haar

Ik gebruik arganolie vooral voor mijn haar. Ik heb vrij dik haar en het kan soms een beetje droog en pluizig worden. Sinds ik arganolie gebruik, is mijn haar veel gladder en glanzender geworden. Ik gebruik het als een leave-in conditioner na het douchen en ik merk echt een verschil in de textuur van mijn haar. Bulgaarse rozenwater is trouwens ook te gek. Misschien schrijf ik daar binnenkort nog een blog over.

Nu gebruik ik de arganolie van MORE. Die is erg fijn, mede omdat hij biologisch en duurzaam is geproduceerd. Een volledig natuurlijk product (daarom heet de site ook Morenatural) En dat geeft een extra goed gevoel. Ik vind het belangrijk dat het product op een verantwoorde manier is verkregen.