Noten-linzen loaf – vegan

Dit recept heb ik uit de vegan box. Dat is een box met maaltijden die volledig veganistisch zijn. Net zoiets als Hello fresh. We hebben het een aantal keer geprobeerd en ik was verrast over de gerechten. De porties zijn ons iets te groot, dus we bewaren het en hebben1 soms 2 keer per week een kliekjes dag.

Ingrediënten

De ingrediënten zijn voor 2 personen, dus voor 4 is het het dubbele.

  • 0,5 Knolselderij
  • 20gr walnoten
  • 20gr hazelnoten
  • 20gr zonnebloempitten
  • 1 winterpeen
  • 1 ui
  • 0,5 bosje peterselie
  • 200gr linzen (geen droge)
  • 100gr panko
  • 1 bouillonblokje
  • 2 el balsamicoazijn
  • 20ml water

Bereidingswijze

1 – Verwarm oven op 200 graden en breng pan water aan de kook. Schil knolselderij en maak blokjes. Kook die 15/20 min

2 – Meng walnoten, hazelnoten, zonnebloempitten in een keukenmachine en maal tot grof. zet apart in een kom. Rasp de wortel en ui of snij heul fijn. Fruit de wortel en ui 5 min aan met olijfolie. Gooi noten erbij en kijk hoe het 5 minuten meebakt (af en toe roeren he). Kook ondertussen water in waterkoker.

3 – Giet linzen af en spoel om met water. Hak de helft van de peterselie, chop chop chop en meng met linzen en panko. Doe het in de keukenmachine. maal tot gemengd en voeg noten uit en wortel toe. Maal nog eventjes. Laat het bouillonblokje in kommetje water oplossen. Opgelost? giet balsamicoazijn, olijfolie en een beetje peper erbij.

4 – Meng de in de inhoud van het kommetje met de ingrediënten uit de keukenmachine tot een redelijk droog beslag. Doe het in een ovenschaal en hop de oven in. Ongeveer 25 minuten.

5 – Giet de knolselderij af, bewaar een kopje kookvocht. Breng op smaak met peper en zout en pureer de knolselderij. Voeg eventueel kookvocht erbij om hem wat smeuïger te maken.

6 – Haal de loaf uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Snij mooie porties en serveer op de knolselderijpuree. Beetje peterselie erover voor de mooi, en klaar. Eet smakelijk.